ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Χαλκιδικής 77, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: +30.2310.866410
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Networks: Facebook

Αλεύρι από Κινόα Βιο...και οι χρήσεις του...

ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΝΟΑ  
Το αλεύρι από κινόα είναι ιδανικό για κάθε χρήση όπως για παρασκευή ψωμιού, ζυμαρικών, κέϊκ, μπισκότων έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος από ό, τι αλεύρι σίτου. Συχνά χρησιμοποιείται στις συνταγές χωρίς γλουτένη. «H μητέρα όλων των σπόρων» σύμφωνα με τους Iνκας. H διατροφική αξία του είναι ιδιαίτερα υψηλή και για το λόγο αυτόν τα τελευταία χρόνια η κινόα είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο.
Όπου χρησιμοποιηθεί προσδίδει μια ελαφριά γεύση καρυδιού και είναι κατάλληλο τόσο για γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές.
Είναι εύπεπτη τροφή και επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Βοηθάει στην καρδιά, τις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτική. Χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής και είναι εύπεπτη. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών.
Χαίρει υψηλής εκτίμησης για την δια-θρεπτική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν κατατάξει το Κινόα σαν υπερτροφή για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%). Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, που είναι χαμηλά σε λυσίνη, το Κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ουσιώδη αμινοξέα για τους ανθρώπους, κάνοντας το ασυνήθιστα πλήρης είδος διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη πρωτεΐνη Κινόα από πρωτεΐνη σιταριού για τις ανάγκες μας.
Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος, το Κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών.
Η Κινόα επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία ωφελούν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο.

Κουλουράκια με κινόα πορτοκάλι και κανέλα κευλάνης
Υλικά:
    250 γραμ. αλεύρι κινόα

    200 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
    1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 
    1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι 
    κάτι λιγότερο από 1/2 ποτήρι ζάχαρη ακατέργασρη
    1/2 κουτ. γλ. σόδα σε σκόνη 
    1 κοφτή κουτ.σούπας κανέλλα Κεϋλάνης
    ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
    Σε μια λεκανίτσα, αναμιγνύω το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκάλι 
    Προσθέτω τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλλα και το ξύσμα 
    Τέλος, ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρις ότου να έχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να μπορώ να πλάσω με αυτήν κουλουράκια

Έτοιμα!!
Βάζω λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετώ τα κουλουράκια μου όχι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά

 
Βρίσκεστε εδώ: Home Tα νέα μας Αλεύρι από Κινόα Βιο...και οι χρήσεις του...