Τελευταία Τετάρτη του Ιούνη,

λίγο πριν μπούμε στην καρδιά του καλοκαιριού

και οι παραγωγοί μας,

μας γέμισαν με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά εποχής:

Ο Βασίλης από την Κρύα Βρύση μας φέρνει βιολογικά:

  • αγγουράκια 1,90/κιλό
  • ντομάτα 1,90/κιλό
  • ντοματίνια 1,90/κιλό
  • μελιτζάνες 1,90/κιλό
  • πατάτες άσπρες 1,60/κιλό
  • μαϊντανό 0,80/τεμ.
  • κρεμμυδάκι φρέσκο 1,00/τεμ.

Ο Βασίλης από τον Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών μας έφερε βιολογικά:

  • αγγούρι ποικιλία 2,80/κιλό
  • ντομάτα ποικιλία ροζ 2,80/κιλό
  • πιπεριές για γέμισμα & τηγάνι ποικιλία 2,80/κιλό

Από τον Δημήτρη από τα Βασιλικά αράντιστο:

  • μαρούλι σγουρό 2,00/κιλό
  • κολοκυθάκι πράσινο & κίτρινο 2,00/κιλό

Ο Παναγιώτης από το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς αγρο-οικολογικής καλλιέργειας:

  • κρεμμύδια κόκκινα & άσπρα 1,60/κιλό

Από τα Σεβαστιανά Σκύδρας ο Φώτης μας φέρνει βιολογικά:

  • βερίκοκα 3,50/κιλό
  • ροδάκινα 4,70/κιλό
  • ροδάκινο πλατύ 4,70/κιλό
  • νεκταρίνια 4,70/κιλό
  • κεράσια 4,50/κιλό

Ανακατεύοντας υλικά, ανταλλάσσοντας ιδέες, αλμυρές & γλυκές!

Ξεκινώντας αλμυρά με δροσερό ταμπουλέ από την Κατερίνα. Ακολουθούμε με τη σειρά:
1/2 φλυτζάνι πλιγούρι, φουσκώνουμε σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε καλά!
3 ντομάτες κυβάκια χωρίς σπόρια
1 αγγουράκι κυβάκια
μπόλικο μαϊντανό και 2 ματσάκια
δυόσμο έως 1 ματσάκι
χυμό λεμονιού
και 1/2 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
και 1/2 φλυτζάνι αλατάκι, πιπεράκι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε καμιά ωρίτσα στο ψυγείο.
Τελειώνοντας γλυκά με ακόμη πιο δροσερές γρανίτες από την μικρομάνα Μαρία. Ακολουθούμε με τη σειρά:

2 φλυτζάνια βερίκοκα κομμένα & περίπου 2 ώρες κατάψυξη
80γραμ. μέλι ανθέων ή σιρόπι αγαύης (εξαρτάται πόσο γλυκό είναι το φρούτο και πόσο γλυκατζίδες είμαστε εμείς..)
πολτοποιούμε ανακατεύοντας το γλυκαντικό μας και μοιράζουμε σε θηκούλες ή σε χάρτινα ποτηράκια ελληνικού σταθεροποιώντας ένα ξυλάκι στη μέση.  Απολαμβάνουμε μετά από έξι ώρες στη κατάψυξη.
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα βερίκοκα με 4-5 μεγάλα ροδάκινα, καθαρισμένα, κομμένα και μετά από περίπου 2 ώρες κατάψυξη.

Καλή μας επιτυχία!

Το καλοκαίρι μας ήρθε για τα καλά κι από αυτό το Σάββατο τρέχουμε για δροσιές και σιέστες! 
Κλείνουμε στις 3:00 το μεσημέρι αντί στις 5:00 το απόγευμα.
Καλή συνέχεια!