Τελευταία Τετάρτη του Ιούνη,
λίγο πριν μπούμε στην καρδιά του καλοκαιριού
και οι παραγωγοί μας,
μας γέμισαν με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά εποχής:
Ο Βασίλης από την Κρύα Βρύση μας φέρνει βιολογικά:
- αγγουράκια 1,90/κιλό
- ντομάτα 1,90/κιλό
- ντοματίνια 1,90/κιλό
- μελιτζάνες 1,90/κιλό
- πατάτες άσπρες 1,60/κιλό
- μαϊντανό 0,80/τεμ.
- κρεμμυδάκι φρέσκο 1,00/τεμ.
Ο Βασίλης από τον Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών μας έφερε βιολογικά:
- αγγούρι ποικιλία 2,80/κιλό
- ντομάτα ποικιλία ροζ 2,80/κιλό
- πιπεριές για γέμισμα & τηγάνι ποικιλία 2,80/κιλό
Από τον Δημήτρη από τα Βασιλικά αράντιστο:
- μαρούλι σγουρό 2,00/κιλό
- κολοκυθάκι πράσινο & κίτρινο 2,00/κιλό
Ο Παναγιώτης από το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς αγρο-οικολογικής καλλιέργειας:
- κρεμμύδια κόκκινα & άσπρα 1,60/κιλό
Από τα Σεβαστιανά Σκύδρας ο Φώτης μας φέρνει βιολογικά:
- βερίκοκα 3,50/κιλό
- ροδάκινα 4,70/κιλό
- ροδάκινο πλατύ 4,70/κιλό
- νεκταρίνια 4,70/κιλό
- κεράσια 4,50/κιλό
Ανακατεύοντας υλικά, ανταλλάσσοντας ιδέες, αλμυρές & γλυκές!
3 ντομάτες κυβάκια χωρίς σπόρια
1 αγγουράκι κυβάκια
μπόλικο μαϊντανό και 2 ματσάκια
δυόσμο έως 1 ματσάκι
χυμό λεμονιού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε καμιά ωρίτσα στο ψυγείο.
2 φλυτζάνια βερίκοκα κομμένα & περίπου 2 ώρες κατάψυξη
80γραμ. μέλι ανθέων ή σιρόπι αγαύης (εξαρτάται πόσο γλυκό είναι το φρούτο και πόσο γλυκατζίδες είμαστε εμείς..)
πολτοποιούμε ανακατεύοντας το γλυκαντικό μας και μοιράζουμε σε θηκούλες ή σε χάρτινα ποτηράκια ελληνικού σταθεροποιώντας ένα ξυλάκι στη μέση. Απολαμβάνουμε μετά από έξι ώρες στη κατάψυξη.
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα βερίκοκα με 4-5 μεγάλα ροδάκινα, καθαρισμένα, κομμένα και μετά από περίπου 2 ώρες κατάψυξη.
Καλή μας επιτυχία!