Να συστηθούμε

ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ” είναι ένας κοινωνικός χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε για να “εξυπηρετήσει” συγκεκριμένες ανάγκες της γειτονιάς.

Η δομή του συνεταιρισμού είναι οριζόντια, δηλαδή τα μέλη του συνεταιρισμού είναι ισότιμα και οι αποφάσεις παίρνονται ομόφωνα για όλα τα θέματα, στις συνελεύσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα.

Στο παντοπωλείο, το οποίο λειτουργεί στον χώρο, μπορεί κανείς να βρει προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, συνεταιρισμούς και προϊόντα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου. Τα προϊόντα πωλούνται χωρίς μεσάζοντες, απευθείας από τους παραγωγούς με σκοπό τις καλύτερες τιμές, την καλύτερη ποιότητα και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Προωθούμε παιχνίδια οικολογικά, εκπαιδευτικά και παιχνίδια δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου – fair trade στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς από όλο τον κόσμο, δίκτυα αλληλεγγύης και ανταλλακτικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Λειτουργούν τμήματα σκάκι και ζωγραφικής… Επίσης πραγματοποιούνται σεμινάρια για βότανα, διατροφή, παρασκευή καλλυντικών, απορρυπαντικών κ.α.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το «ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ» είναι μία ανοιχτή διαδικασία γειτονιάς, που οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει και να συμμετέχει για να μοιραστεί και να πραγματοποιήσει τις ιδέες του.

Τελειώνοντας νιώθουμε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε σ’ ένα ερώτημα που ίσως διατυπωθεί από κάποιους “Εσείς τι κερδίζετε;”

Η επιλογή του ονόματος ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ προτάθηκε και αποφασίστηκε γιατί θεωρούμε ότι η κοινωνία και η μορφή που έχει σήμερα δεν μας εκφράζει καθόλου και ότι σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος “άλλος τρόπος”. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βιοποριστούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να κάνουμε “εκπτώσεις” στις αξίες μας.

Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά έχουμε την τύχη να ζούμε μικρές στιγμές ελευθερίας παρόλο που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες και ο στόχος φαντάζει μακρινός.

Κι όπως έχει ήδη πει ο ποιητής ”Η ελευθερία είναι σαν το πρωί….υπάρχουν αυτοί που περιμένουν κοιμισμένοι να έρθει, αλλά και αυτοί που ξαγρυπνούν και περπατούν τη νύχτα για να τη φτάσουν”.

Το κείμενο αυτό, όπως και όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τον ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ, συμφωνήθηκε ομόφωνα από τα μέλη του.

Σας περιμένουμε όλους στον χώρο μας, Χαλκιδικής 77, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και 9 ως 5 το Σάββατο.

ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ
www.allostropos.gr
E-mail: info@allostropos.gr

Τηλ.: 2310 866 410
Διεύθυνση : Χαλκιδικής 77. Τ.Κ. 54248
Περιοχή Π. Συνδίκα, Θεσσαλονίκη