Οι τελευταίες ραγδαίες και προκλητικές εξελίξεις – αναστολή μετά από αστυνομική παραγγελία του άρθρου 11 του συντάγματος – μας ανάγκασαν μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό και για πρώτη φορά, να λάβουμε ομόφωνα, όπως γίνεται πάντα, την παρακάτω απόφαση.

Αύριο, Τρίτη 17 Νοέμβρη, από τις 3:30 το μεσημέρι και μετά, ο συνεταιρισμός θα παραμείνει κλειστός. Αφενός, για να δώσει το δικαίωμα σε όσους εργάζονται σ’ αυτόν, να αποφασίσουν για τις ενέργειές τους κι επιπλέον, ως μια συμβολική κίνηση, μια αποτίμηση φόρου τιμής για όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, ελευθερία, υγεία, παιδεία, εργασία.

Τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στον χώρο μας, αλλά κι ο καθένας από εμάς μεμονωμένα, θέλοντας να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας και τους εαυτούς μας σε μία χώρα με ανύπαρκτο σύστημα υγείας κι ενός καθεστώτος  με μηδενική ανθρωποκεντρική συμπεριφορά.

Αυτό όμως δεν μπορεί να μας τυφλώσει και να ισοπεδώσει κάθε έννοια δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.  Κανείς δεν μπορεί να μας προστατεύσει και να νοιαστεί περισσότερο από εμάς για μας!

Τασσόμαστε στο πλάι όλων των υγειονομικών λειτουργών, των δασκάλων, των παιδιών μας, των εργαζομένων, αυτών που νοσούν και αυτών που θα νοσήσουν κι είμαστε εδώ να φανούμε χρήσιμοι σε οτιδήποτε χρειαστεί!