Περιγραφή
Στα παραδοσιακά εργαστήρια της Σερραϊκής Ζύμης στη Νιγρίτα Σερρών, που από το 1979 πλάθει αγνές γεύσεις, όλα υλοποιούνται με παραδοσιακούς τρόπους και τεχνικές.
Η ζύμη γίνεται μπαλάκι, ξεκουράζεται μερικές ώρες και στη συνέχεια ο τεχνίτης την ανοίγει σε «φύλλο αέρος», όπως λέγεται, το οποίο πετάει στον αέρα με μαεστρία 5-6 φορές, μέχρι να γίνει λεπτό και να πάρει τις επιθυμητές διαστάσεις.
Στη συνέχεια αγκαλιάζει μια πλούσια γλυκιά κρέμα με άρωμα βανίλιας και καταψύχεται. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να την αφήσουμε να ξεπαγώσει και να την ψήσουμε στους 180°C για 25 λεπτά.