Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία (Κ.Α.) είναι μία ανώνυμη, βιομηχανική & εμπορική εταιρεία αλλαντικών η οποία ιδρύθηκε το 1976 στην Κέρκυρα από τον  Νικόλαο Χαλιανδρό, ο οποίος με την γνώση & την εμπειρία του στην παραγωγή αλλαντικών αναβίωσε τα παραδοσιακά αλλαντικά Κερκύρας. Ο ‘κύριος Νίκος’, όπως τον αποκαλούν, δημιούργησε μία αξιόπιστη εταιρεία εστιάζοντας στα ουσιώδη και συνεργαζόμενος αποτελεσματικά με τα στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας.

Αποκλειστική δραστηριότητα της εταιρείας μας είναι η παραγωγή κλασσικών αλλαντικών όπως ζαμπόν, μπέικον, μορταδέλα,… με έμφαση στα παραδοσιακά Κερκυραϊκά εδέσματα του νησιού μας όπως Νούμπουλοφουμικάδο, Σαλάδο, καπνιστή παντσέτα, λουκάνικα Κερκύρας, Μπούτι χοιρινό Φουμικάδο… τα οποία θα τα βρείτε στην έδρα της επιχείρησής μας, σε όλη την Κέρκυρα, και σε επιλεγμένα σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας & της Ευρώπης.

Τα προϊόντα μας βασίζονται σε παραδοσιακές, Κερκυραϊκές συνταγές, παρασκευάζονται με τα καλύτερα υλικά της αγοράς, με την χρήση άρτιου μηχανολογικού εξοπλισμού και με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διασφάλισης ποιότητας (ISO 22000:2005, GR IMP 391 E.C.) & χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη γεύση & άρωμα. Η σύγχρονη τεχνολογία εφαρμόζεται με πολύ προσοχή ώστε να παραμένει ανέπαφη η ποιότητα των αλλαντικών αλλά και να διατηρείται η παραδοσιακή γεύση.

Σήμερα η Κ.Α. συνεχώς αναγνωρίζεται ως μία εταιρεία με προϊόντα υψηλής γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία θεωρείται ιδανικός συνεργάτης με εξειδικευμένη και αξιόπιστη παραγωγή αλλά και με οργάνωση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περεταίρω ανάπτυξη.

Την δεκαετία του 1970, η Κ.Α. ξεκίνησε ως μία μικρή ατομική επιχείρηση. Την δεκαετία του 1980, η Κ.Α. αναπτύχθηκε σε μία βιοτεχνία αλλαντικών χάρη στην σκληρή και αφοσιωμένη εργασία των ιδιοκτητών της. Την δεκαετία του 1990, η καλή φήμη της εταιρείας απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Το 2004, νέες ιδέες και διάθεση έδωσαν την δυνατότητα στην Κ.Α. να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις στην αγορά αλλαντικών.

Σήμερα, η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία βρίσκεται στις ίδιες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της, οι γεύσεις της, όμως, ταξιδεύουν πλέον και εκτός συνόρων.