Το 1929 στο Μανταμάδο 245 μέλη αποφάσισαν να ενώσουν την παραγωγή τους προς το κοινό συμφέρον. Έτσι δημιουργήθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου. Στην αρχή ξεκίνησε καθαρά ως ελαιουργικός συνεταιρισμός. Το μάζεμα της ελιάς και η παραγωγή ελαιόλαδου ήταν και παραμένει έως και σήμερα μια από τις βασικές πηγές της οικονομίας της περιοχής.
Και η κτηνοτροφία όμως αποτελούσε σημαντικό στήριγμα των εσόδων των κατοίκων, και έτσι με τον καιρό ο συνεταιρισμός ασχολήθηκε και με την συγκέντρωση του γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
Σήμερα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου έχει ιδιόκτητο ελαιοτριβείο για την έκθλιψη της ελιάς, το όποίο πρόσφατα εκσυγχρονίστηκε με σύγχρονα μηχανήματα.
Επίσης έχει δικό του τυροκομείο, για την παραγωγή των γνωστών παραδοσιακών γαλακτομικών προϊόντων Μανταμάδου, φήμη που ξεπερνά πλέον τα όρια του νησιού. Επίσης έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στο εμπόριο των ζωοτροφών.