Οι πέντε μας απαρτίζουμε τα μέλη μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με έδρα τον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.   Η ανάγκη μας για την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος εργασίας που θα διευκολύνει τη συμμετοχή όλων στις παραγωγικές δραστηριότητες με τη διάχυση πρακτικών δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας, καθώς και του σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον μας έφερε κοντά ως ομάδα.

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, η καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας, η ανάδειξη λαογραφικών και πολιτιστικών παραδόσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς καθώς και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου, η ανάδειξη του φυσικού τοπίου και των ιστορικών μνημείων της περιοχής, η ενίσχυση της αυτάρκειας και η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στις αρχές του 2015 φυτέψαμε τα πρώτα μας αρωματικά φυτά και βότανα στην ημιορεινή Περιστερά, στον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης. Στον βοτανόκηπό μας με θέα στον Θερμαϊκό καλλιεργούμε οργανικά ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, σατουρέγια, δενδρολίβανο, φασκόμηλο και τσάι του βουνού.

Σύντομα στήσαμε και το εργαστήριο μας στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, με σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας ιδιαίτερων προϊόντων με πρώτες ύλες δικής  μας παραδοσιακής καλλιέργειας. Παρασκευάζουμε και προτείνουμε τρία διαφορετικά μείγματα αλατιού με βότανα, δύο chutneys -με πράσινη ντομάτα και κολοκύθα-, γλυκόξινο τουρσί αγγουράκι και τζίντζερ, άψητες μπάρες δημητριακών, κηραλοιφές και βαλσαμόλαδο.

Παραγωγικοί Στόχοι

Η δημιουργία υψηλής ποιότητας ιδιαίτερων προϊόντων με πρώτες ύλες δικής μας παραδοσιακής καλλιέργειας. Ό,τι δεν καταφέρνουμε να καλλιεργήσουμε οι ίδιοι το προμηθευόμαστε είτε από τοπικούς παραγωγούς που καλλιεργούν με οικολογικές μεθόδους είτε από βιολογικά πιστοποιημένες πηγές.